Què és la Marea Granate?

Marea Granate és un moviment transnacional, apartidista i feminista, format per migrants i simpatitzants de l’Estat espanyol, que vol combatre les causes que han provocat la crisi econòmica i social que ens fa emigrar.

El nostre col·lectiu neix al caliu d’altres moviments socials apareguts a Espanya en els darrers anys. Som l’extensió d’aquests fora del país. La nostra marea és granada, com el color dels nostres passaports, símbol de la nostra emigració forçada.

Per què lluitem?

La nostra situació actual com a emigrants és el resultat directe de les polítiques econòmiques i de l’augment de la injustícia social que tenen lloc a Espanya. La corrupció, fomentada per un sistema sense escrúpols, tant a nivell nacional com a nivell global, ens ha robat el nostre espai i la inexistent democràcia la nostra veu. Una minoria cobdiciosa pren les decisions que ens pertanyen pensant només en el seu propi benefici. Denunciem el paper actual de la Troika (UE, BCE I FMI) i el vot pregat.

Animem a analitzar i denunciar les conseqüències destructives de l’actual sistema econòmic: d’una banda, identificant les causes que ens han portat a abandonar els nostres llocs d’origen, les nostres famílies i les nostres amistats; per l’altra, posant en relleu les difícils condicions de vida de les persones emigrants.

Som conscients de que la nostra no és una lluita aïllada, que les causes que ens han fet marxar d’Espanya també succeeixen a altres països, per tant busquem estendre ponts amb els col·lectius locals que ens envolten. D’altra banda, existeixen altres col·lectius d’emigrants als nostres països d’acollida amb els que col·laborem creant una xarxa de suport mutu per a les persones nouvingudes. Marea Granate cristal·litza un sentiment compartit de canviar les coses.

Com ens organitzem?

Som un moviment horitzontal que es reuneix regularment en assemblees tant presencials com virtuals, a nivell local i global. Fomentem noves formes de participació, autoorganització i defensa dels drets que van més enllà de les fronteres. Per això, estem teixint una xarxa de cooperació internacional, unint-nos a altres iniciatives amb la finalitat de construir un futur just i sense precarietat.

Les nostres accions tenen com a elements característics la no-violència, el respecte mutu, l’autoorganització, la solidaritat i la recerca del bé comú.

Com puc participar amb Marea Granate?

Partim de la base de que tothom té molt a aportar. Si has hagut d’emigrar, uneix-te al grup local de Marea Granate. Si no existeix, t’animem a crear-ne un.

Posa’t en contacte amb coordinación(a)mareagranate.org i t’explicarem com funcionem.

1 Comment

  1. Naila Olivieri 22/06/2016 at 11:39

    Hola!!!
    Fa 3anys que visc a Australia…aqui ho fan molt complicat per votar. Em dic Naila, tinc pensat tornar en 3 mesos a Barcelona…i crec que el panorama nacional necessita un canvi pol.litic ja!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *